Днес е Сряда, 17 Януари 2018 година.
Списание Мускули и Фитнес

7 съвета за горене на мазнини и изграждане на мускулна маса

September 5, 2014
5

1. Раздвижете се

Бъдете активни във всичко, което правите, не се само съжалявайте и не си търсете извинения.
Направете малка разходка, подишайте чист въздух. Може да паднете за 20 лицеви опори или да направите серия напади. Не е необходимо да отделяте часове на ден, за да се раздвижите. Понякога са достатъчни само 10-15 минути, за да раздвижите кръвта в тялото си. Първоначално може да започнете с 2-3 пъти седмично и постепенно да стигнете до 4-5 пъти, след което да продължите месец, два, три и така цяла година. Само бъдете последователни!

2. Напредвайте
След като започнете да се движите ще настъпи момент, в който ще настъпи застой. Запомнете, всяка програма работи до определен момент, след което престава да дава резултати. Когато една програма престане да работи е време да потърсите друга или да се научите да създавате своя.

Ето кои параметри може да промените, когато ви се наложи да модифицирате програмата си:
– променете почивките
– използвайте различни тежести
– увеличете скоростта на движенията
– заменете изолираните движения със сложни

post1

3. Водете си дневник на диетата и тренировките
Единственият начин да се придържате към вашата диета е да наблюдавате стриктно какво ядете всеки ден. Ако го записвате в дневник, ще бъдете много изненадани колко много сте погълнали или не. Приемането на добър източник на качествен протеин трябва да става на всеки 2 часа. Започнете от тук и се придържайте към хранителния си режим. Приемайте много течности – предимно вода. Избягвайте подсладените напитки.

Водете си дневник и за тренировките. Така ще следите за успешните и неуспешните тренировки. Ще видите какви тежести и упражнения сте използвали последния път, когато сте тренирали определена мускулна група. Отбелязвайте всичко това направо върху стенния календар – квадратчетата с датите са достатъчно големи, за да попълните цялата информация в тях.

4. Баланс
Балансът е важна част от тренировките. Например дърпащите движения трябва да бъдат равен брой с бутащите, за да не се създава разногласие между мускулните групи и ставите – да се създаде подходящо напрежение за да се преодолее дадената тежест.

5. Не се ограничавайте

Опитайте различни спортове. Създавайте нови предизвикателства пред ума и тялото си в противен случай ще стигнете до стена в развитието си. Използвайте цялата гама от уреди, която предлага залата ви. Тренирайте с щанга, дъмбели, пудовки. Освен това трябва да спазвате правилното изпълнение на движенията. Обърнете внимание на „стажа” който имате като трениращ, на възрастта си, на травмите и времето необходимо ви за възстановяване – съобразявайте се с всички променливи, защото от тях зависи здравето ви.

post2

6. Възстановяване и загрявка
Особено внимание трябва да се отдели на възстановяването. Не само на употребата на хранителни добавки, които подкрепят този процес. Мускулите се нуждаят и от физическа стимулация чрез цилиндри от пяна, но винаги може да опитате с топка за голф, тенис или лакрос. Поради плътността им може да подобрите качеството и разтегливостта на меките тъкани.

Колкото до загрявката едва ли има някой от вас който да не отчита значението и.
7. Посвещение
Всяка програма изисква себе отдаване. Ако сте твърдо решени да промените живота си то трябва изцяло да се посветите на целите си.

Like this Article? Share it!

Leave A Response

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.