Днес е Сряда, 17 Януари 2018 година.
Списание Мускули и Фитнес

7 мита за коремната преса

September 8, 2014
7_Myths_About_Six

Разграничи фактите от измислицата, за да постигнеш добре оформена коремна преса

Всеки от нас познава някой, който се храни като за трима и рядко тренира, но все някак си успява да поддържа добре оформена коремна преса. Трудно е да не проклинаме хората, притежаващи подобна генетика, но редица фактори оказват влияние върху загубата (или покачването) на телесни мазнини или покачването на мускулна маса като основните са: генетика, пол, стрес. Развенчаваме митовете и слуховете по пътя за оформянето на коремна преса.

Мит #1. Може да компенсираш нездравословния хранителен режим с коремни преси

Постоянната консумация на нездравословна храна оказва негативно влияние върху здравето на стомаха, зъбите, артериите, кожата и др. изграждането на коремната преса се извършва преди всичко в кухнята с помощта на здравословен хранителен режим. Внимателно подбирай продуктите, които консумираш и понижи приема на натрий, за да понижиш задържането на излишни течности. Ако консумираш повече калории от колкото гориш непременно ще покачиш телесното си тегло.
Мит #2. Въглехидратите унищожават коремната преса
Въглехидратите са предпочитания източник на енергия от тялото, за това твърдението, че унищожават коремната преса е невярно. Въпреки това бързо усвоимите въглехидрати като белия хляб, спортните напитки и картофите повишават нивата на инсулина в кръвта, с което се понижава горенето на излишни мазнини. (Консумирай тези въглехидрати непосредствено след тренировка, за да подпомогнеш възстановяването си) Включи в хранителния си режим повече плодове, зеленчуци, бобови култури, кафяв ориз, пълно зърнеста паста и овесени ядки. Избягвай храни произведени в лаборатории, чиито съставки са трудни за произнасяне и научаване.
Мит #3. Крънч пресите и стандартните преси са достатъчни
Крънч пресите и стандартните коремни преси са двете най-популярни упражнения за коремна преса, но не са единствените, които може да изпълняваш. За да предотвратиш разширяването на талията си изпълнявай повдигания на крака от вис, усуквания, извивания и наклони встрани. За да изградиш по-силна средна част на тялото и по-дефинирана коремна преса изпълнявай разнообразни упражнения с различен брой серии и повторения, добави съпротивление.
Мит: #4: Хранителните добавки ще свършат цялата работа
Хранителни добавки като кофеин и зелен чай имат свойството да горят мазнини, но няма да накарат излишната мастна тъкан да изчезне от само себе си. За съжаление не съществуват преки пътища за постигане на добре оформена коремна преса. Необходими са упорити тренировки и подходяща почивка за изчистване на тялото от излишни мазнини.

Мит #5. По-бавните повторения са по-добри за коремната преса
Според испанско проучване, повторенията, изпълнени по-бързо повишават активността в правия коремен мускул, страничните коси коремни мускули, вътрешните коси коремни мускули и еректорите на гърба. Въпреки това комбинацията от по-бавна с по-бърза скорост на изпълнение е по-ефективен подход.

Мит #6. Можеш да тренираш коремната преса ежедневно
Определено е възможно, но със сигурност ще я претренираш. Коремната преса е мускул както всеки друг за това се отнасяй към него с уважението, което проявяваш към бицепса си или рамената си, или квадрицепса – схващаш идеята.

Мит #7. Натоварването в дадена област понижава телесните мазнини в тази област
Нищо не може да извади на показ коремната преса, ако над нея има дебел слой подкожни мазнини. Необходимо е да приложиш стриктен хранителен режим в комбинация с умерени тренировки, за да понижиш телесните мазнини. Имай предвид и външните фактори като стрес, при който нивата на кортизола се повишават, от което се понижава способността на тялото да гори мазнини. Изводът от скорошно проучване, публикувано в Journal of Sleep, проведено сред 225 възрастни индивида, които вечер стоят до късно и консумират нездравословна храна гласи, че нездравословния начин на живот води до неизбежно покачване на телесното тегло.

Like this Article? Share it!

Leave A Response

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.