Днес е Неделя, 18 Февруари 2018 година.
Списание Мускули и Фитнес

6 храни за увеличаване нивото на тестостерона

July 28, 2017
man-gym-muscle-fitness-38908-1140x640

 

Ако нямаш напредък в мускулното развитие, вероятно имаш нужда от повишаване на тестостерона. Тестостеронът е хормонът, който помага да се увеличи изграждането на мускулите и изгарянето на мазнините, както и да се подобрят някои други функции при мъжете. В човешкия организъм тестостеронът е в най-добрите си нива през 20-те години.

След като човек навърши 30 г, нивото на тестостерона започва да спада с 1,6% всяка година.

Чети по-надолу, за да разбереш как може да увеличиш нивото на тестостерона с естествени храни, а не с добавки.

 

333333333

 

#1 Яйчен жълтък

 

Яйчният жълтък е по-хранителен, отколкото белтъка. Съдържа витамин D3, който повишава тестостерона.

 

 

index

 

#2 Кръстоцветни зеленчуци

 

Това включва броколи, зеле, брюкселско зеле и карфиол. Те се считат за анти-естрогенна храна поради съдържанието на веществото индол-3-карбинол, което в крайна сметка води до необходимото ниво на свободен тестостерон.

 

 

88888

 

#3 Миди

 

240 g миди доставят на тялото ви 18g протеин, който помага да се увеличи нивото на тестостерона. Освен протеина, мидите са с високо съдържание на цинк, от което се нуждае тялото, за да абсорбира протеина.

 

 

Garlic2-1020x765

 

#4 Чесън

Чесънът е не само  начин за овкусяване на храната, но и убива бактериите. Този зеленчук съдържа диалил-дисулфид, който участва в въвеждането на хормон, който движи производството на тестостерона. Ако добавите чесън към вашата протеинова диета, това ще увеличи ефекта от производството на тестостерон.

 

fresh-spinach-leaves-whole-image

 

 

#5 Спанак

Спанакът е богат на магнезий, който е от решаващо значение за развитието и възпроизводството на мускулите. Той увеличава всички нива на тестостерон.

 

 

jade-wulfraat-96040

 

 

#6 Гъби

Гъбите блокират генерирането на ензима ароматаза. Това е добре, защото този ензим отговаря за превръщането на андрогена в женския хормон естроген. Съставките на гъбите предотвратяват свързването на свободния тестостерон с андрогенните рецептори.

Like this Article? Share it!

Leave A Response

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.