Днес е Понеделник, 18 Декември 2017 година.
Списание Мускули и Фитнес

26-то Балканско първенство по класически културизъм, бикини фитнес, мъже и жени фитнес, мъжка физика и уелнес бикини фитнес

March 9, 2017
6

 

Организационният комитет на 26-то Балканско първенство по класически културизъм, бикини фитнес, мъже и жени фитнес, мъжка физика и уелнес бикини фитнес, и президентът на организационния комитет и на сръбската федерация по културизъм и фитнес, Горан Иванович, канят всички балкански национални федерации-членки на IFBB да вземат участие в:

 

Inspection Report 2017-1

 

26-то Балканско първенство по класически културизъм, бикини фитнес, мъже и жени фитнес, мъжка физика и уелнес бикини фитнес, което ще се проведе в Чачак, Сърбия от 12-14 май 2017 г.

Представяме ви полезна информация относно условията и изискванията, предоставена от организаторите.

Официален хотел на събитието: Хотел “Kole”

Официалните делегати и състезатели ще бъдат настанени в хотел “Kole”. Хотелът разполага с достатъчно легла и също е на разположение на всички допълнителни делегати и фенове, които желаят да бъдат в същия хотел като спортистите и официалните делегати.

 

14

 

Място на провеждане:

СПОРТНА ЗАЛА KK “BORAC” – ЧАЧАК

26-то Балканско първенство по мъжка физика, класически културизъм, бикини фитнес, уелнес бикини фитнес и и бодифитнес, мъже и жени фитнес ще се проведе в спортна зала KK “Borac” – Чачак .

 

17

 

Настаняване:

Организационният комитет ще осигури места за настаняване и три хранения (различни за състезатели и делегати) на ден за официалните членове на национални федерации, в съответствие със следните правила на IFBB:

1) Двама (2) състезатели или по-малко – Разрешено е присъствието САМО на 1 делегат

2) Трима (3) или повече състезатели – Разрешено е присъствието на 2 делегати

 

ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ: Всеки официален спортист и делегат ще бъде задължен да плати ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ от 50 €. Тази такса се заплаща на секретаря на Балканската федерация по време на регистрацията, при пристигането в Чачак.

Визи:

От всички участници се изисква валиден паспорт за влизане в Сърбия. Моля, консултирайте се с посолството на Сърбия във вашата страна, за да се определи дали вие също се нуждаете от виза.

 

Официален език:

Официалният език е сръбски, но английския се използва навсякъде. Персоналът на хотелите, туристически агенции и магазини, с които гостите ще бъдат в контакт, ще говори английски.

Часова разлика:

Времето в Чачак е CET+1.

 

Валута:

Официалната валута в Сърбия е сръбски динар (RSD)

1.00 EUR = 123 rsd

 

Климат:

През месец май времето е топло. Средната температура е 20 C.

 

Пристигане:

Организационният комитет ще ви посрещне на международното летище в Белград при пристигането.

Много е важно всяка федерация да предостави своите данни на организационния комитет, включително броя на хората в делегацията. Вашето сътрудничество е от съществено значение, за да се осигури адекватно транспортиране на целия екип. Разходите за транспорт в едната посока е 30 € на човек.

 

Паспорт/музика:

Всички състезатели трябва да представят своите паспорти и музика (на CD, с една песен) при тегленето, като в противен случай състезателят няма да бъде регистриран и няма да бъде допуснат да се състезава.

 

Парад на нациите:

На всички делегати се напомня, че дрескод за парада на нациите е официалната IFBB униформа.

 

Съдии:

На всички национални федерации се напомня, че техните кандидатури за съдии на шампионата трябва да бъдат включени в крайния формуляр за участие в съответствие с изменения на правилата: ” Националната федерация трябва да предостави във финалния формуляр за участие имената на всички съдии, номинирани за състезанието, като в противен случай съдията няма да бъде допуснат до участие”. Всички IFBB международни съдии трябва да притежават валидна съдийска карта.

 

Национални знамена:

Всички национални федерации трябва да носят своите национални флагове в церемонията по награждаването.

 

Национален химн:

Всички участващи национални федерации трябва да носят музиката на техния национален химн на CD с тях в Бар. Химнът трябва да е на отделен CD от музиката за позиране.

 

Достъп до бекстейдж зона / съблекалня:

Достъпът до бекстейдж зона / съблекалнята трябва да бъде строго ограничен до основния персонал. Треньорите, който помагат на спортистите в съблекалнята, трябва да бъдат от същия пол като състезателят.

 

Камери/снимане:

Камери и видеокасети са забранени в бекстейдж зона / съблекалнята, освен когато се използват от признат асистент, който официално се занимава с това. Масовите устройства за снимане трябва да бъдат строго забранени  в съблекалнята / бекстейдж зоната.

 

Прес акредитация:

Всички представители на пресата, които желаят да получат акредитация за това събитие, трябва да се регистрират при пристигане и да се свържат с Организационния комитет.

 

Кантар и измерване на състезателите:

Кантарът ще се проведе в хотел “Kole” на 12 май от 18.30 – 20.30 ч.

Отговорност на главния делегат или ръководител на отбора е да се увери, че всички атлети присъстват там. Всички състезатели, които закъснеят, няма да бъдат допускани за участие.

БОЯ

IFBB забрани употребата на всички бои, които могат да се избърсват. Официално лице ще проверява боята на състезателите зад сцената и ако тя се премахва само с избърсване, спортистът ще бъде помолен да махне боята, преди да излезе на сцената.

Секретариат:

Организационният комитет ще има представител във фоайето на хотел “Kole” – Чачак от 12-14 май 2017 г. Може да получите информация и съдействие от страна на секретариата, когато е необходимо.

Потвърждаване на полета:

За препотвърждаване на полета си, може да потърсите помощта на секретариата. Моля, потвърдете своя полет при пристигане в хотел “Kole” – Чачак, за да се избегнат проблеми в последния момент.

Формуляр за участие:

Моля, върнете предварителния формуляр за участие на Организационния комитет възможно най-скоро, но не по-късно от 20 март 2017 и посочете намеренията на вашата федерация за участие и броя на състезателите от вашата страна, които ще присъстват на първенството.

Трябва върнете окончателния формуляр за участие с имената на хората в екипа ви НЕ ПО-КЪСНО от 25 април, 2017 г. Моля, посочете теглото и височината на вашите спортисти в него. Вашето сътрудничество е от съществено значение, за да се гарантира настаняване в хотелите, и осигуряване на адекватен транспорт за вашия отбор.

ЗАБЕЛЕЖКА: Всички национални федерации, които не уведомят предварително организационния комитет за допълнителни делегати и фенове, се излагат на риск от липса на свободни стаи, поради ограничения капацитет на хотела.

МОЛЯ, УВЕДОМЕТЕ ОРГАНИЗАЦИОННИЯ КОМИТЕТ ЗА БРОЯ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ДЕЛЕГАТИ/ЛИЦА.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДЕЛЕГАТИ И ФЕНОВЕ: Организационният комитет предлага специален пакет, както следва: 2 нощувки в хотела, включително и три хранения на ден, билети за финала, билет за банкета и транспорт, за датите 12-ти  -14-ти май. Цената на този пакет е 150 €.

Този пакет ще важи и за журналисти и фотографи, и може да бъде закупен при пристигането.

ХОТЕЛСКИ ДЕПОЗИТ:

Изисква се първоначален депозит от 100 € на човек при настаняване за непредвидени и лични разходи, които могат да възникнат (телефон, мини-бар, пране, рум сервиз, и т.н.). Неизползваната част от този депозит ще бъде върната при напускане. С цел да се улесни работата, на главния ръководител на делегацията ще бъде поискано да предостави кредитна карта или сумата в брой за покриване на депозита за целия екип. Той ще е изцяло отговорен за всички разходи, направени от който и да е член на неговия екип.

Моля, информирайте спортистите преди заминаването, за да не се създават допълнителни разходи за вашата федерация.

ПРЕДВАРИТЕЛЕН ГРАФИК НА СЪБИТИЕТО

12 май, 2017. – Петък

11:00 – 17:00 Пристигане, регистрация на делегати и спортисти – Хотел “Kole“

17:30 – 18:30 Техническа среща (Съдии, треньори, ръководители на делегации) – Хотел “Kole“

18:30 – 20:30 Кантар, измерване– Хотел “Kole“

20:30 – 22:00 Вечеря – Хотел “Kole“

13 май, 2017. – Събота

07:30 – 09:00 Закуска – Хотел “Kole“

09:30 – 12:00 Разглеждане на местни забележителности

12:00 – 13:00 Среща с кмета на Чачак (официални лица и делегати)

13:00 – 15:00 Обяд в Хотел “Kole“

16:30 Отправяне към мястото на състезанието (Спортна зала KK “Borac”)

18:00 – 21:00 Откриване на състезанието;

Преджаджинг/Финали: Мъже класически културизъм до 175 cm, Мъже класически културизъм до 180 cm, Мъже класически културизъм до 180 cm, Мъжка физика до 176 cm, Мъжка физика до 182 cm, Мъжка физика над 182 cm, Мъже фитнес оупън категория, Жени бикини фитнес до 164 cm, Жени бикини фитнес до 168 cm, Жени бикини фитнес над 168 cm, Жени уелнес фитнес оупън категория, жени фитнес оупън категория.

22:00 Банкет в хотел “Kole”

14 май, 2017. – неделя

07:30 – 9:30 Закуска – Хотел “Kole“

Отпътуване на състезателите и делегатите.

 

А ето и малко информация за Сърбия и града, в който ще се проведе състезанието

Сърбия в продължение на векове свързва запада с изтока – земя, в която цивилизации, култури, религии, климати и пейзажи се срещат и образуват чуден микс.Тя се намира в центъра на Балканския полуостров, в югоизточна Европа. Северната част на страната принадлежи към Централна Европа, но от гледна точка на географията и климата е също отчасти средиземноморска страна.

 

12

 

Сърбия е без излаз на море, но като дунавска страна е свързана с далечни морета и океани. Сърбия е на кръстопътя на Европа и е геополитически важна територия. Международните пътища и железопътни линии, които преминават през речните долини на страната, формират най-късата връзка между Западна Европа и Близкия изток.

От земеделските райони на Панонската равнина на север, през плодородните речни долини и покрити с градини хълмове на Шумадия, пейзажа на Сърбия продължава на юг, постепенно отстъпвайки място на планини, богати на каньони, клисури и пещери, както и добре запазени

гори. Красивите планини на Сърбия, националните паркове, реки и езера са идеално място за активна почивка – от лов и риболов до екстремни спортове.

Много пъти по време на своята богата, многовековна история, Сърбия е била в центъра на вниманието на Европа и света, независимо от скромния си размер, икономическа мощ и брой жители. Много уроци за храброст, патриотизъм и борба за свобода могат да се научат във всеки край на Сърбия, докато преминаваш през градовете и различните региони.

Културно-историческото наследство на Сърбия започва с праисторическите археологически обекти, следвано от класическата древност. Може би най-големите богатства, все пак, са многото средновековни сръбски църкви и манастири, някои от които включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

През цялата година в Сърбия се провеждат многобройни културни, развлекателни, традиционни и спортни събития, демонстрирайки творческата сила и духовна жизненост на тази страна.

 

2

 

Днес Сърбия е модерна, демократична европейска държава, поела по пътя към членство в Европейския съюз, посещавана от разнообразна гама туристи. Чачак е богат на история град.

Духът на Сърбия може да се усети с всяка пора, тухла и дърво в Чачак. Това е малък град на брега на река Морава, ограден от планините Йелица, Вужан, Овчар и Каблар. В исторически и географски смисъл, много може да се види в този град. Чачак е построен върху останките на бивше римско селище. Този факт е потвърден от много находки като римски горещи вани, паметници на бог Юпитер, имногобройни “villae rusticae”, земеделски имоти по времето на Римската империя. Наблизо, в планината Йелица има огромен археологически обект, наречен Градина, който е все още ревниво пази скритите си тайни.

Що се отнася до по-новата история, защитен природен парк, пълен с манастири и църкви и известен като каньона на Овчар-Каблар, се намира близо до Чачак, което го прави най-святото място в Сърбия. Съседният град Драгачево,също е близо, и там се провежда известният фестивал на духовата музика Гуча, който представлява голямо балканско надсвирване. Всяка година фестивалът се посещава от над половин милион души.

 

Културни и исторически забележителности

Националният музей, резиденцията на Йован Обренович (1835), художествената галерия ” Надежда Петрович ”, градската библиотека, римските горещи вани (датиращи от 4-ти век), уникалния паметник, посветен на войниците от Първата световна война (1934), Паметникът на Танаско Раич, паметника, посветен на участниците във въстанието на Хаджи-Продан, паметника на херцога Степа Степанович. В Овчар и Каблар има много манастири като: манастира Свети Иван (1536),  манастира Свети Никола (14 век), манастира Света Троица (16 век), църквата Свети Сава (1938).

 

8

 

 

 

 

Места за забавление наблизо

Град Чачак е заобиколен от спиращи дъха с красотата си планински склонове на Овчаро-Кабларската клисура и не може да се оплаче от липса на красиви природни забележителности. Има подходящи за пикник места, както и минерални извори.

 

13

Like this Article? Share it!

Leave A Response

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.