Днес е Сряда, 17 Януари 2018 година.
Списание Мускули и Фитнес

Фактори за оформяне на коремната преса

September 5, 2014
Abs_Red_0

Ако изпитваш трудност да покажеш коремната си преса, тъй като все още не е „готова” е време да обмислиш основните фактори за оформянето и.

1. Фактор генетика
Забрави всичко, което си чел или чул – генетиката е ключов фактор. Формата на коремната ти преса е определена още при раждането ти, за това се примири. Има мъже с 12% телесни мазнини и изпъкнала коремна преса и мъже със 7% телесни мазнини, които не могат да покажат долната и част. Не можеш да промениш формата на коремната си преса или да направиш по-дълбоки и широки прорезите между отделните мускули, като изпълняваш съответните упражнения. Не можеш и без хирургическа намеса да промениш формата или ориентацията на мускулите си.

 

Концентрираните крънч преси или името, с което ги наричаш са безсмислен опит от твоя страна да развиеш по-дълбоко врязана коремна преса. За съжаление, единственият начин за постигане на перфекта коремна преса е чрез стриктен хранителен режим и загуба на излишните телесни мазнини.

2. Фактор телесни мазнини
Това е вторият по важност фактор след генетиката. Трябва да понижиш телесните си мазнини, за да позволиш на коремната си преса да изпъкне. Може да изпълняваш всички упражнения за коремна преса, дори да включиш и тежести към натоварването, но ако не понижиш телесните мазнини никога няма да видиш коремната си преса. Някои хора ще започнат да забелязват коремната си преса около 10-11% телесни мазнини, но други чак при 7-8%. Това явление зависи от фактора генетика и не зависи от теб. За да покажеш дълбока коремна преса е необходимо да понижиш телесните мазнини до 6%, а това е възможно само чрез ефективна съпротивителна или интервална тренировка както и подходящ хранителен режим.

 
3. Фактор хранителен режим
Основите на коремната ти преса и цялостната ти форма се помагат в кухнята. Не можеш да наваксаш неправилното хранене с тренировки. Предполагам ти се е случвало да погълнеш чийзбургер с обещанието след това да тренираш докато изгориш и последната калория от бургера. За съжаление тази логика е погрешна. Не може да тренираш, за да заличиш следите от неправилното си хранене. Това би било непрестанно въртене в кръг. Важно е да преследваш поставените цели в случая – да покажеш коремната си преса. Хранителният ти режим трябва да бъде изчистен от вредни храни. Обмисли консумацията на хранителни добавки с висококачествено рибено масло което е доказано че подпомага процеса на загуба на излишни телесни мазнини, особено в областта на коремната преса. Добрата хидратация на организма е от огромно значение при изчистване на коремната преса. Вероятно смяташ, че водата няма нищо общо с коремните мускули, но поради ред причини обръщам вниманието ти към течностите. Ако си дехидратиран, тялото ти ще задържа вода. Тялото задържа вода в пространството под кожата, което понякога изглежда като излишни телесни мазнини. Ако пиеш редовно вода ще понижиш глада си и ще повишиш метаболизма си.

 

4. Фактор упражнения
Тренировките са необходими за развитието на коремната ти преса, но има някои грешки, които се допускат в опитите за извайване на коремните мускули. За оформяне на коремната преса е необходимо да се изпълняват сложни, едностранни движения, упражнения с тежестта на тялото, спринтове и метаболитно натоварване както и високо ефективни упражнения за коремната преса. Фокусът трябва да пада върху съпротивителните тренировки на цялото тяло, като най-важните групи са гръб, гърди и долната част на тялото. Трябва да стимулираш метаболизма си, за да създадеш ефект на горене на мазнини както по време на натоварването, така и след края на тренировката.

 
5. Фактор кардио
Кадриото винаги ще бъде ключов фактор за постигане на добре оформена коремна преса. При кардиото също съществува проблем тъй като хората практикуват неправилен вид кардио натоварване. Често тренировките, които се предприемат отнемат прекалено много време или са вредни за метаболизма в резултат, на което се гори ценна мускулна маса. Ниско интервалното кардио не е подходящо натоварване за извайване на коремната преда. Високо интервалното кардио ще ускори метаболизма ти като по този начин ще гориш повече мазнини. От значение за ускоряване горенето на мазнини са интензивните интервални кардио тренировки, а не продължителното кардио с монотонно темпо.

 

6. Фактор директно натоварване
Всички директни упражнения за коремната преса са последното парче от пъзела за постигане на добре оформена мускулатура. Важно е движенията да попадат право в целта.

 

Това са шестте основни фактора за оформяне на коремна преса. Ако следваш тези принципи ще постигнеш целта си.

Like this Article? Share it!

Leave A Response

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.