Днес е Неделя, 18 Февруари 2018 година.
Списание Мускули и Фитнес

ПАВЕЛ ЛЕФТЕРОВ В ЕВРОПЕЙСКИТЕ СЕРИИ GT4 ПРЕЗ СЕЗОН 2017

March 29, 2017
RN Vision STS

 

Младият български пилот ще се състезава в германския отбор RN VISION STS с PORSCHE Cayman GT4 MR

565

 Предстои началото на новия сезон в автомобилния спорт. Отборите „стягат“ автомобилите и пилотите. Един от шампионатите е GT4, един от отборите в него-  германският RN VISION STS, а един от пилотите  –  българският автомобилен състезател Павел Лефтеров.

Нашият млад пилот получи предложение да се присъедини към RN VISION STS, в клас PRO , като „бърз“ пилот и да се бори заедно с германеца Джон-Луи Яспър (John-Louis Jasper) за спечелване на Северната купа от Европейските серии GT4.

Двамата ще се състезават с  PORSCHE Cayman GT4 MR. Автомобилът е със задно предаване и тежи 1290 кг. Двигателят му е задно-средно разположен, с мощност 390 к.с. Максималната скорост, която може да развие, е 295 км/ч.

Павел Лефтеров добре познава този шампионат. В него той участва в дебютния си сезон през 2015 година с Lotus Evora GT4. Като абсолютно начинаещ в автомобилния спорт той спечели вице-шампионската титла при аматьорите и постигна пълни победи в общото класиране на най-емблематичните писти в Европа – Спа-Франкошам, Нюрбургринг, Мизано.

Европейските серии GT4 са шампионат за професионални пилоти и аматьори, които се състезават с различни марки автомобили. Всеки кръг представлява две състезания от по минимум 50 минути + 1 обиколка, включително и задължителен пит стоп от 60 сек. Състезателният уикенд включва тренировки, квалификация и две състезания. Шампионатът е разделен  на две категории: аматьори и професионалисти. Допълнително се присъжда и отборна награда. Поради големия интерес  и брой автомобили на пистата през последните два сезона, шампионатът е разделен на Северна и Южна купа.

Автомобилите и пилотите в GT4 за 2017 година съвсем скоро ще бъде официално обявен. Засега се очакава около 25 автомобила от 13 отбора да застанат на стартовата решетка в Северната купа от шампионата. Едно е сигурно, предизвикателството, както и очакванията ще са много по-големи.

Първият кръг от шампионата ще се състои на 1 и 2 април на пистата Мизано Адриатико (Марко Симончели) в Италия.

24 март 2017 г.
Прес офис на Павел Лефтеров

статията изготви: Стефка Пеева, press officer на Булавто Рейсинг

RN Vision STS

 

Like this Article? Share it!

Leave A Response

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.