Днес е Сряда, 17 Януари 2018 година.
Списание Мускули и Фитнес

Глюкозаминът може да облекчи болките в мускулите и ставите.

September 10, 2014
3

Глюкозаминът е вещество, което се синтезира в организма от глюкоза и глутамин и е съставна част на съединителната тъкан. Глюкозаминът не се набавя от храната, която приемаме, затова са разработени хранителни добавки.

Хранителните добавки съдържащи глюкозамин са безопасна алтернатива на нестероидни противовъзпалителни лекарства, като аспирина и ибупрофена. Добавки съдържащи глюкозамин намаляват болката и възпалителните процеси и поддържат ставите в добро състояние, като ги правят здрави и еластични.

В проучване от 2006 г. 79% от хората, приемали по 1500 милиграма глюкозамин и 1200 милиграма хондроитин дневно, почувствали значително подобрение и намаляване на хроничните боли в колената си. хранителните добавки с глюкозамин и хондроитин действат по-бавно от аспирина, но имат по-малко странични ефекти и облекчават по-дълго време.
Предварителните сведения, сочат че глюкозаминът подобрява симптомите на остероартроза, особено когато се комбинира с хондроитин. Хондроитинът спомага за поддържане гъвкавостта на хрущялите.

Резултатите от проведени, контролирани изследвания сочат че добавките с глюкозамин не само помагат за облекчаване на болката, но и възстановяват увредени сухожилия и връзки, възникнали в следствие на спортни травми. Добавките с глюкозамин не трябва да се разглеждат като решение на проблемите със ставите и сухожилията, те временно облекчават симптомите.
Глюкозаминът е достъпен в три форми: на таблетки, капсули и прах. Производителите на глюкозамин препоръчват приема му да е около 1500 милиграма дневно, разделен на три дози.

Внимание: глюкозаминът се извлича от морски мекотели. Ако сте алергични към мекотели, трябва да избягвате добавките съдържащи глюкозамин. Хората страдащи от диабет трябва да бъдат наблюдавани за евентуална промяна в нивата на кръвната захар.
Учените предупреждават, че с облекчаване болката и намаляване възпалителните процеси в ставите се появяват оплаквания за стомашно-чревни усложнения и дегенерация на хрущяла. Пълното решение на проблемите в ставите предстои.

Like this Article? Share it!

Leave A Response

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.